Comunicat (actualització abril 2018)
 
COMUNICAT
dels veïns i veïnes de Pons i Gallarza / Renart / Riera Sant Andreu

  Els veïns i veïnes de les cases de Pons i Gallarza, Renart i Riera de Sant Andreu volem denunciar públicament que la nova propietat d'aquestes casetes de mes de 150 anys ens ha convidat a marxar oferint-nos diners si ho fem abans de complir els nostres contractes.

Degut a la mort de la que fins ara havia estat la propietària, l'hereu ha venut les cases on estem vivint sense haver-nos informat, ni ell ni Finques Campanyà, prèviament de les seves intencions així com tampoc en el moment d'haver efectuat la venda. La  intenció dels nous propietaris es reformar les cases per vendre-les i treure'n benefici.

Els veïns i les veïnes que vivim a aquestes casetes ho fem pagant un lloguer mes baix en comparació als desproporcionats preus hi ha actualment al . Hi ha veïns que han nascut aquí, contractes amb data d'inici de 1930, contractes de mès de deu anys i d'altres que nomes els queda uns mesos però que tenien intenció de renovar com sempre ho han fet. Entre tots hem mantingut aquestes cases tan antigues i amb tantes històries entre les seves parets. Hi hem fet reformes, hem reparat goteres, humitats i reforçat l'estructura. Però ara ens diuen que hem de marxar perquè hi ha algú que en vol treure diners. Els veïns i les veïnes d'aquestes cases no podríem fer front al pagament d'un lloguer al preu del mercat actual.

Volem deixar clar que els veïns i veïnes de Pons i Gallarza NO MARXAREM. No marxarem perquè creiem que deixar a la gent sense casa amb l'únic objectiu de fer diners es inacceptable. No marxem perquè aquestes cases sempre han estat refugi de gent de Sant Andreu. No marxarem perquè l'antiga i difunta propietària no ens hagués fet fora mai de la vida. No marxarem, sobretot, perquè no tenim on anar.

Hem d'impedir que especuladors i inversors segueixin jugant al monopoli amb el nostre Sant Andreu com a taulell. Per fer-ho possible necessitarem el suport de tots i cadascun dels andreuencs que estimen el seu poble, a la seva gent i que pensen que hem de fer fora a aquells que juguen amb el sostre dels nostres veïns.


 
 
Sindicat
d'Habitatge
de
Sant Andreu

'La Directa'
@habitatgeSTAP
imatges
 
Roda de Premsa Sindicat d'Habitatge de Sant Andreu i cas Pons i Gallarza


per a contactar amb nosaltres :

deponsigallarzanomarxem@gmail.comAccions Andreuenques
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
webstap@sant-andreu.com

Tornar